Ichi ni san shi

Retardarea minerului este maxima. Dinsul crede ca ai nevoie de un geam ca sa scrii niste numere sau text pe disk folosind CArchive:

Înteţeg că versionarea în aplicaţii MDI s-ar putea demonstra folosind şi o aplicaţie consolă după mintea coroiului […]

Cum poţi demonstra un concept dintr-o arhitectură  OOP Windows (MFC) altfel decât creeând o astfel de aplicaţie MDI (Multiple Document Interface)?[…]

Dar fireşte, un luceafăr al huilei ca tine sau Mihnea făceaţi treaba aia în juma’ de oră. În 45 de minute era gata şi articolul în Word.

Deschide in pula mea Visual Studio macar o data in viata ta si da-i sa-ti faca o aplicatie consola cu suport de MFC si baga codul asta in .cpp:

Deci se poate si fara geam si a si durat exact 3 minute sa-l scriu, nu 3 ani de cind sta plina de bug-uri mizeria ta de aplicatie pe codexpert si ai reusit sa o faci sa mearga abia in august 2010, dupa lungi negocieri purtate cu retardarea ta. Si nu e nevoie de niciun Word care sa explice nimic, ca orice om care stie sa citeasca cod, citeste in pula mea. Si ca sa-i faci multiversionare mai bagi un int si mai faci un if() deci inca 3 minute. Asa ca mars la tirnacop.

Daca n-ai prins ce ziceam despre triunghi n-am sa stric poanta explicindu-ti. Si nu-ti fa griji ca lumea este dezinformata doar pentru ca nu ne cunoaste personal. Munca ta vorbeste de la sine. Am dat link la cod si la poze, este indeajuns pentru cineva care stie despre ce e vorba sa se prapadeasca de ris.

Flame-ul cu operatorul post versus pre incrementare pe iteratori a pornit de la un banal FAQ util la interviuri.

Citeste titlul FAQ-ului: Intrebare: Care din operatorii ++, prefix (++i) sau postfix (i++) ar trebui folosit?

Unde pula mea vezi tu scris cuvintul interviu? Deci sugi pula. Raspunsul corect este nu conteaza (implicit vorbim in release unde /O2 este BY DEFAULT ON). Inteleg ca esti un retardat prost si nu crezi ca zic eu, dar vezi ca mentorul tau este de acord cu mine:

Point taken. Lucrurile n-au stat insa asa tot timpul. Te invit sa adaugi un comentariu la FAQ.

Am adaugat un coment la FAQ-ul pizdii dar evident ca mi-a fost sters. Deci sugeti pula amindoi.

Cit priveste aptitudinile tale despre care crezi ca s-au schimbat in timp, te invit la o retrospectiva pe acest blog, sa vezi ca esti in continuare o cauza pierduta in programare. Cautari in map-uri, manevre, versionari si serializari, copiere de memorie, you name it.

Cât de tembel poţi să fi să califici un om după un nivel de acum şapte ani şi jumătate? Chiar nu aveam timp să reinventez roata[…]

Codul asta luat de tine de pe net cum zici tu, aduna niste numere la un sir de caractere, nu vad nicio roata de reinventat. Si btw, uita-te prin codul articolelor tale si corecteaza pe unde intorci CString prin valoare de prin functii, ca acum 7 ani.

22 Responses to “Ichi ni san shi”

  1. Vezi ca in loc de “aduna niste numele” ar trebui “niste numere”.

    Vad ca limbajul devine din ce in ce mai dur. Tu ce asteptari ai de la Silviu, adica ce ar trebui sa faca, ca “sa-l lasi in pace”? 🙂

  2. Mersi.

    LE: Daca merge la Acces Direct si vorbeste despre normalitate si versionare in aplicatii MDI sterg blogul.

  3. A pai doar atata? 🙂 Atunci e simplu… Dar tin sa precizez ca ar trebui sa vorbeasca si de faptul ca ce nesimtiti si jegosi sunteti. Si ca ei intotdeauna au venit cu argumente cat se poate de pertinente, obiective tehnice si voi ati facut numai atac la persoana si la membrii AXTI.

  4. Si ca mor loganarii de ciuda ca el are ford stabil si cunostinte temeinice de psihologia trollului antimultinationalistic. Sau cum masura inteligentei e gradul de prietenie cu marius bancila (sau cu mvpeii in general).

  5. Ps: eu mi-am descris asteptarile mai putin realiste la el pe blog, in comentariile de la articolul ala unde isi propune el sa combata mirsaviile noastre.

  6. AXTI ala e o laba ma, inca nu te-ai prins? Nu este nimic, este ca atunci cind esti mic si-ti propui sa te faci arheolog cind esti mare. E ca atunci cind te joci de-a mama si de-a tata. E un joc de cuvinte sub care nu sta ascuns nimic. E un “Ridica-te si umbla”.

    Cit priveste argumentele tehnice, te invit aici si aici sa-ti vezi minerul argumentind tehnic. Asa ca la muie si cu tine daca nu esti in stare sa treci peste elementul emotional si empatizezi aiurea.

    Si stii ceva, ma pish pe conceptul vostru de atac la persoana. Mi se rupe mie pula de persoana lui sau a ta. Sugeti.

    LE: Si vezi ca “membrii” se scrie cu un i.

  7. Mai dar tu nu te-ai plictisit de aceleasi exemple banale pe care le tot dai cu “minierul” tau, respectiv acele argumente?
    Bag de seama ca a devenit obsesie pentru tine.

  8. Sint nevoit sa le tot repet cind apare cite-un dezorientat ca tine sau ca George care nu pricep nimic si tot imi arata batista uda in care s-au varsat ei pentru mineri de treaba cu argumente si buni cetateni.

    Vezi ca aia cu bagatul de seama o tot repeti aici pe blog sub diverse titulaturi de cetatean onest.

  9. Da, e cu un singur i, intr-adevar. Insa cred ca ai citit in graba ce am scris… si ai inteles tocmai pe dos. Din ce vad totusi, Mihnea s-a prins de ironie.

  10. Ah, my bad atunci. 🙂

  11. No problemo 🙂

  12. eu am avut odata o problema cu stl pe debug se misca prea incet si nu mai puteam sa debuggez niste lipsync. Pana la urma am scos debug iterators si n-am mai avut probleme.. dar de aici pana sa te gandesti la i++ vs ++i

  13. Da, zi-i lu’ Silviu de iterator debugging. Am vrut sa mentionez la un moment dat ca in debug mizeria aia e on by default si dureaza de aproximativ 49 de miliarde de ori mai mult decit cacatul de copiere in plus, dar am renuntat ca n-ar fi inteles. Cind ii zici unui destept d-asta sa nu mai paseze by value map-uri de stringuri la map-uri de stringuri la stringuri ca e dezgustator, ti-o baga p-aia cu early optimization, da’ pe de alta parte optimizeaza incrementarea desi copierea aia e fix 0% din timpul de rulare al operatorului, chiar si in cazurile in care n-o sterge compilatorul “de ultima generatie”.

    Da’ nu-i nimic, ca a citit el la Scott Meyers ca asa se incrementeaza iteratorii STL. Saracu’ Scott Meyers n-a zis niciodata asa ceva ci explica cazul real in care poate exista o diferenta de performanta, mentionind totusi cit de improbabil e sa se intimple asta, sau cit de irelevant e atunci cind chiar se intimpla. Da’ ce conteaza cind poti sa-ti sustii punctul de vedere aruncind numele altora in cacat.

    Faza cu incrementarea prin gura vs. incrementarea prin cur face parte din panoplia de gaselnite si giumbuslucarii care-i lasa cu gura cascata pe astia ca Silviu, impreuna cu schimbatul variabilelor intre ele prin xor (chestie pe care Silviu a rezolvat-o general cu un template, ca vorba aia, merge pe orice tip atita timp cit e int), Duff’s Device si alte citeva cacaturi. In mod normal nu-i nici o problema cind se mai impiedica cite un incepator de astea si se minuneaza in gura mare pe un forum, da’ cind se ajunge la FAQ-uri si ridicat pinzele albe pe SS Failboat se impune un pic de bascalie, zic eu.

  14. stl-urile au nascut multe controverse… nu stiu de ce, dar se pare ca sunt multi care insista sa-si faca singuri Dynamic vector, liste .. reminiscente din liceu probabil 🙂 … pe de alta parte sunt si alti oameni care urmaresc boost si se chinuie sa inglobeze cat mai multe chestii de acolo in aplicatiile lor de adunat doua numere.. probabil ca depinde si la ce programezi.. daca ai lucrat toata viata drivere sau embedded nu o sa folosesti asa des stl.

  15. Another whatever Says:

    Poate e impropriu zis optimizare ardeleana, dar cred ca merge optimism ardelean!

  16. Another whatever Says:

    Mai dau si eu cu batul in balta, ca vad ca ardelenii s-au cam dat la fund: gruparea M$-ista de care tot ziceti cred ca nu prea le au cu conceptele de algoritm, ordin de complexitate, optimizari etc. Pentru ei push_back este un algoritm iar ++i in loc de i++ este o optimizare. As mai povesti eu diverse, dar fara un NDA nu pot 😉
    In alta ordine de idei – mai scrieti, ca unii asteapta…

    P.S. Membrii acolo e corect cu doi i. Constructia se numeste articol hotarat.

  17. Este corect cu un singur “i” fiindca “membri AXTI” inseamna “membri ai asociatiei expertilor bla bla”.
    Un articol nu se poate numi constructie. Daca te referi la cuvantul “membrii”, acesta este un substantiv articulat cu articolul hotarat enclitic “i”.

  18. Another whatever Says:

    Pardon me, mr. Ielvis, dar de ce nu e corect cu doi “i”, fiindca “membrii AXTI” inseamna “membrii asociatiei expertilor…”?
    De ce nu e corect folosind forma cu articolul hotarat? Nu contest pentru ca nu stiu sigur, dar mie imi suna bine. As aprecia o referinta sa ma lamuresc si eu unde gresesc.

  19. Pai bine ma, ori suntem golani, ori nu mai suntem!? 🙂 Eu am zis “membri ai asociatiei expertilor”. Este o nuanta acolo. Un punct de reper ar fi comparatia cu pluralul feminin articulat care e mai usor de sesizat. Cu alte cuvinte, cand inlocuiesti pluralul masculin cu cel feminin, iar acesta din urma este articulat, este musai sa fie si masculinul articulat.

  20. Another whatever Says:

    Ah, nu observasem “nuanta” 🙂
    Normal ca dupa varianta la feminin m-am luat dar suna cu o nuanta. Merci golane pentru explicatii!

    As dorii, sa-ti dau o bere dar, nu stiu cui… 😀

  21. De fapt, conform propriilor mele explicatii, acolo e corect cu 2 de i. Iti suna bine, dar am cam fortat eu nota ca sa fie ca mine. Sorry.

Leave a comment