Inflexible special tool that could fail.

Nu cred ca-l cunoasteti pe mesajflaviu. El este un impatimit al jocului “La Perete, La perete, Stop!”. Jocul asta este pentru el ce a fost birna pentru Nadia Comaneci, adica o rampa de lansare. Antrenamentele si meciurile oficiale se desfasoara pe codexpert.ro.

Regula jocului este simpla: mesajflaviu sta cu spatele la Programare si se uita printr-o gaura aflata in peretele cu care pare ca se stie intim. Lumea din gaura este o lume fascinanta pe care mesajflaviu o urmareste hipnotizat, dar ca orice lume fascinanta, pare o utopie.

In spatele sau, la o distanta considerabila, stau in ordinea stelelor si diplomelor, Raspundacii. Aliniati precum negustorii de la sosea care vind ceapa sau echipament rustic pentru imobile, ei ofera Raspunsuri.

Mesajflaviu se intoarce confuz din cind in cind si intreaba multimea de experti despre semnificatia a ceea ce vede prin gaura. Rolul si misiunea raspundacilor este de a inlatura ceata din ochii lui si de a-i conferi o siguranta in privire si in ziua de miine. Cind unuia dintre raspundaci i se pare ca a atins un moment cairotic, creierul da startul unei stari de bine, stare care nu poate duce decit la lucruri marete. FAQ-ul este produsul acestei stari cairotice. Odata conceput, el este aplicat pe gaura cu menirea clara de a corecta vederea celui ce priveste prin ea.

Tematica intrebarilor este Programarea in general si viata de programator in particular. Intrebari precum “Pot trimite un string prin WM_CHAR“, “Cum pot trimite un CString prin PostMessage” sau “Cum se stocheaza o variabila membru tip custom?“, au tinut cu sufletul la gura firme si birouri intregi de programatori, toti in asteptarea raspunsurilor. S-au facut pariuri si s-a dat in bobi. Cum lesne se poate intui, marele pariu era pentru momentul aparitiei starii cairotice la vreun raspundac, adica momentul unui FAQ.

Si iata ca momentul cairotic l-a lovit pe Silviu Ardelean. Again.

Se poate schimba numarul versiunii de program automat, pentru cazul cand programul isi face update?” zice mesajflaviu fara sa-si dezlipeasca ochiul de la gaura. Neintelegind intrebarea, dar totusi in posesia unui raspuns care contine cuvintele “versionare” si “program“, Silviu pune tirnacopul jos si ia atitudine PROPUNIND de la sine citire o solutie la intrebarea pusa in joc. Vazind ca MVP Ovidiu Cucu n-a inteles nimic, dar totusi a ramas profund fascinat de raspuns, Silviului i se aprinde lampasul. Pune mina pe tirnacop si il arunca in departare. Unde-si va gasi tirnacopul hodina, acolo va pune Silviu de un FAQ. Sau cu cuvintele sale:

“Subiectul cred ca se preteaza unui FAQ si cu permisunea d-voastra il voi supune curand spre aprobare.”

Din pacate si Microsoft si-a aruncat tirnacopul acum 6 ani in aceeasi directie si au pus-o si ei de acelasi FAQ. Bineinteles ca asta nu este un motiv sa nu faca si Silviu unul in care sa nu mentioneze sursa si sa PROPUNA dinsul un workaround la o problema de mult apusa:

“Manually editing of binary files version in the resource editor of Visual Studio IDE is not a viable solution.”

“We can use a special tool that does this thing for us. ”

“Unfortunately this approach is not the most flexible and could fail.”

“In order to avoid this issue and edit the version only in a single place I propose the following workaround:”

Deci sa nu folositi NICIODATA un “special tool” pentru ca nu e flexibil si oricum nu o sa mearga. S-a auzit acolo in spate, da? Am sters si eu rusinea mea de tool scris in python care face asta in 8 linii de cod. Sa-mi fie rusine pentru inflexibilitate tool-ului si pentru abordarea sortita esecului.

Bine, daca este sa fim corecti, noi stim ca Silviu se mai inspira de pe net pentru a-si gasi cuvintele, dar niciodata nu ofera sursa. Acum ceva timp s-a inspirat cu copy/paste pentru a gasi rima cuvenita intr-o oda adresata XML-ului.

2 Responses to “Inflexible special tool that could fail.”

  1. thefatredguy Says:

    Ha ha ha, ia uita-te putin la articolul asta : http://silviuardelean.ro/2011/01/15/numeric-type-conversion-to-string-and-vice-versa/ . Clasa numai cu metode statice si destructor virtual 🙂 . E beton omu.

  2. Văd că a presărat praf de cărbune şi peste semnătură. A îndesat în ea maxime transmisibile pe cale orală în şut. Spun lucruri atât de evidente şi de banale, încât FAQ-ul în care arată cum se foloseşte un macro şi cum se include un fişier header pare articol de jurnal academic.

Leave a comment