Osinda

Directia de cultura a municipiului Redmond organizeaza anual o serbare cimpeneasca numita MVP Global Summit la care sint asteptati MVP-ei din toate colturile lumii.

Vizitatorii vin sa bea bere, sa discute chestii despre lucruri si sa faca poze. Unul dintre MVP-ei a venit cu intentii serioase la bilci: pupatul bombeurilor. Intrebat de ce unii coderi de la Microsoft declara CString-uri globale, MVP Ovidiu Cucu riposteaza cu experienta sa de viata:

“La Microsoft ca si la Sun exista programatori cu experienta, nu amatori carora ar trebi sa le pupi bombeurile”

Lui Silviu Ardelean de Hunedoara ii place si nu prea aceasta jonctiune tovaraseasca. Poliglot, epistemolog de renume mondial, asistent la catedra de informatica din Petrosani, inginer de sistem, administrator la hidrocentrala, programator salariat in lupta impotriva viermilor si nu in ultimul rind pescar cu acte in regula, Silviu intelege actul creativ in insusi valoarea lui intrinseca:

“De cele mai multe ori, este mult mai usor sa cautzi nod in papura, greseli, decat sa creezi.
Sa nu-tzi fie cu suparare Viorele, dar din majoritatea postarilor tale nu vad ceva in sens creativ, ci dimpotriva, chichitze, dubii, intrebari…nelamuriri, etc.”

Grabit sa nu intirzie la intilnirea cu destinul lui de MVP, destin care l-a fortat sa studieze pina si automatica si informatica industriala, Silviu nu accepta dubiile, chichitele, nelamuririle si intrebarile. Ca pina la urma ce inseamneaza si nevoia asta a omului de a-si pune intrebari? A sti inseamna a vrea sa stii, iar a vrea sa stii inseamna sa nu pui intrebari.

Leave a comment