Superdarie

darie17 este un supererou ce lupta impotriva intrebarilor de pe programare.org. Superputerea lui consta intr-o uimitoare incapacitate de a-si da seama ca habar n-are despre ce vorbeste. Iata-l aici iesind din cabina telefonica cu chilotii peste pantaloni, pentru a raspunde la o intrebare despre Blowfish:

Algoritmul dat de tine este, dupa cum se pare, foarte slab. Sa-ti explic si de ce: dupa input-ul si output-ul dat de tine, algoritmul nu face decat o simpla operatie de adunare modulo x si reprezinta astfel cel mai primitiv algoritm de criptare.

Dupa ce Bruce Schneider se retrage rusinat in colt, Darie propune un algoritm mult mai sigur care face XOR intre mesaj si cheie si ne explica principiul din spatele realizarii sale epocale:

Se foloseste principiul unei functii bijective inverse catre ea insasi.

Siguranta afisata de subiectul nostru provine din faptul ca el a auzit despre criptografie la un curs al unei facultati din GERMANIA!!11!unu, deci nimeni nu poate fi mai presus ca el. De aceea orice protest al plebei este intimpinat cu condescendenta specifica infectului care a calcat si el o data peste granita si i-a mai crescut un lob frontal:

Pot sa te intreb, stimate Dark, regele intunericului, unde ai invatat criptografie? Pe net? Pardon, aia nu e criptografie. Cu 3 zile inainte de examenul de la facultate? Nici aia nu e criptografie. A, si sa-ti mai zic ceva – criptografia nu este butonarea la tastatura a algoritmilor si apoi analiza “mama ce algoritm tare, uite ce input, uite ce output”. Criptografia e matematica pura, prietene.

Criptografia nu este singurul domeniu de expertiza al lui Darie, prietene. El este o autoritate de talie mondiala si in complexitate:

De obicei nu se masoara rapiditatea programelor, ci complexitatea lor, pentru ca ea este cea decisiva la rulare. Daca complexitatea este O(n), asa cum este in cazul unui program cu unu sau 1000 de if-uri, timpul va varia atat de putin, incat indiferent cat de mare este programul (zic eu), nu cred ca o sa te influenteze, decat daca faci softuri pentru avioane si partea asta de cod e cea care ia decizia inainte ca avionul sa se prabuseasca la sol, unde fiecare fractiune de secunda conteaza…

Darie este de asemenea un adept al Scolii Ardelene, caci ca si starul de facto al fituicii noastre crede ca mai multe linii de cod inseamna executie mai inceata (ca doar n-o sa taie compilatorul ce scrii tu, asta ar fi atac la persoana):

Si totusi, cred ca primul program e mai, hai sa zicem rapid, daca mai vrei raspunsul (zic si eu). Pentru ca primul program are in main 4 linii de cod, al doilea cinci…

Observam recurenta sintagmei “zic si eu”. Prin intermediul ei, Darie stabileste preemptiv o fundatie pe care-si poate cladi mai tirziu o aparare imbatabila in caz ca ce-a spus se dovedeste a fi un mare cacat. El doar “zicea si el”; daca n-a fost sa fie si interlocutorul e mai in bezna acum decit inainte sa intrebe, asta e.

In putinul timp liber care-i ramine in urma activitatii de cercetare in criptografie si complexitate, Darie este pasionat de etimologie. Priviti-l aici nereusind sa se ridice peste nivelul de subtilitate lingvistica al unui doberman retardat:

Totusi n-am reusit sa inteleg: de ce le numesc Tesla?? Care e legatura intre campul magnetic si aceste computere? Daca nu ma insel, in fizica, un Tesla reprezinta cantitatea fluxului magnetic per metru patrat (numit camp magnetic). A gasit careva vreo legatura?

Nu putem incheia portretul de azi fara a mentiona si tentativele lirice ale subiectului, care nu-s deloc de ignorat:

Ca si un om, orice limbaj are o viata. Vine, trece, moare.

Advertisements

3 Responses to “Superdarie”

  1. hai de-te-n pula ca esti prost idiot handicapat scuipat in lipsa de saliva

  2. Silviule, da-o-n pula, tocmai tu te-ai gasit sa injuri anonim, tu ala incomid care nu are nevoie de proxy-uri si TOR-uri? Zi mai coaie cu care din experti avem onoarea si incearca sa nu mai fii asa de plictisitor. Noi ne dam silinta aici sa facem umor de calitate din labari si labarii vin si injura neimaginativ. Pai e de cacat, parol!

  3. thefatredguy Says:

    Ah il tin minte pe asta, mister “Selbst Injective Bijective Funktionen”. Gesundheit 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: